Zorgeloos en veilig online reserveren
 Persoonlijke klantenservice
 Groot aanbod in binnen- en buitenland

De Ardennen

De Ardennen, dichtbij en toch zo bijzonder

Kronkelende riviertjes die vredig langs uitgestrekte akkers en door ondoordringbare wouden stromen, majestueuze sprookjesachtige kastelen hoog boven de bossen uittorenend en nog altijd een sfeer van geheimzinnigheid oproepend, de karakteristieke dorpjes met hun kalkstenen huizen in verschillende tinten grijs, dit alles maakt een vakantie in de Ardennen zo bijzonder en afwisselend.
Vanuit Nederland is deze prachtige streek goed en snel te bereiken. Zo dichtbij en toch meteen al buitenland en echt vakantie!
Daardoor zijn de Ardennen uitermate geschikt voor het houden van een familiereünie, vriendenweekend, personeelsfeest, bruiloft, yogaweekend, retraite, training, meerdaagse vergaderingen of gezinsvakantie.
​Wilt u samen met familie of vrienden een ontspannen familieweekend of vriendenweekend doorbrengen, dan kunt u terecht in één van de vele luxe landhuizen of zelfs kastelen die de Ardennen rijk is en waar u vaak over een privézwembad en sauna beschikt.
Maar ook in de kleinere vakantiehuizen vindt u luxe faciliteiten, zoals sauna en privé zwembad.
Op onze website www.groepsaccommodaties-ardennen.nl vindt u de mooiste kastelen, landhuizen en vakantiehuizen in, met name, de Belgische Ardennen.

De Ardennen, vakantieplezier voor iedereen

Op de mooiste plekken vindt u gezellige groepsaccommodaties, geschikt voor 10, 20, 30 of zelfs meer personen. Bij bijvoorbeeld Manhay, Sourbrodt, Waimes, Robertville, Septon en Vecmont bevinden zich veel rustig gelegen gezellige groepsaccommodaties en familiehuizen.
Of bent u juist op zoek naar een kleinere knusse vakantiewoning, geschikt voor 2, 4 of 6 personen?
Die vindt u ook volop in de Ardennen, gelegen nabij slaperige dorpjes als Theux, Chassepierre, Petit-Thier, Viroinval en Durbuy (het kleinste dorp van België) of op maar korte afstand van mooie oude steden als Luik, Namen, Dinant, Bastogne of Malmédy. Een dagje winkelen, een bijzondere stad ontdekken of musea bezoeken is vanuit uw vakantie onderkomen goed te doen.
In de omgeving zijn vaak op korte afstand diverse sportieve of recreatieve activiteiten, zoals wandelen, kanovaren, mountainbiken, grotten bezoeken en abseilen mogelijk. Organisaties waar u bijvoorbeeld een kano of mountainbike kunt huren bevinden zich vaak langs riviertjes of in het dorp of de stad waar uw vakantiehuis of groepsaccommodatie is gelegen.
Veel leuke vakantiehuizen en gezellige groepsaccommodaties zijn gelegen bij de riviertjes Semois, Lesse, Ourthe, Oise en Amel. Ook voor een gezinsvakantie zijn er in de Ardennen volop leuke, spannende en leerzame attracties voor jong en oud op korte afstand te vinden.
Voor kinderen is in de grotere groepsaccommodaties vaak een aparte speelruimte aanwezig waar ze spelletjes, boeken en speelgoed of zelfs een tafelvoetbalspel of tafeltennistafel tot hun beschikking hebben.

Wilt u uw hond meenemen naar uw vakantiehuis of groepsaccommodatie in de Ardennen?
Ook dat is mogelijk. In veel huisdiervriendelijke vakantiehuisjes en groepshuizen is in ieder geval 1 hond toegestaan.
Maar in veel huizen worden ook 2 of 3 honden toegestaan.

Overnachten in een kasteel

Maar niet alleen voor een korte of langere vakantie kunt u in de Ardennen letterlijk en figuurlijk alle kanten op!
Steeds meer stellen huren een sprookjesachtig kasteel of romantisch landhuis om daar met familie en vrienden hun huwelijksfeest te vieren.
​Hierbij is het mogelijk om een locatie te reserveren die ruimte biedt aan alle gasten om te blijven overnachten na het feest.
Maar wat ook regelmatig voorkomt is dat het bruidspaar ervoor kiest om een accommodatie te huren waar overdag of 's avonds alle feestgasten aan het feest kunnen deelnemen, maar dat daarna alleen de naaste familie en enkele vrienden of de getuigen in de feestlocatie zullen overnachten.
Een heel origineel voorbeeld van een kasteel als trouwlocatie is gelegen nabij Cugnon.
​Maar ook het kasteel bij Jevoumont en enkele kastelen bij Spa zijn zeer de moeite waard.

Arrangementen in de Ardennen op maat

Wat voor grotere gezelschappen en families tijdens het familieweekend, vriendenweekend of trouwfeest erg praktisch kan zijn, is dat veel eigenaren van groepsaccommodaties en grotere vakantiehuizen als extra service ook de verzorging van maaltijden en catering bieden.
Dit varieert tot het verzorgen van alleen het ontbijt of op verzoek ook de bezorging van lunch en diner. Zelfs het verzorgen van een picknick is soms mogelijk!
Steeds vaker breiden verhuurders van de grotere groepsaccommodaties hun service uit met ook zakelijke faciliteiten. Deze accommodaties zijn naast een huiselijke inrichting uitgerust om met collega's enkele dagen bijeen te komen voor workshops, teambuilding, heisessie en meerdaagse vergaderingen. Er is dan een aparte vergaderruimte aanwezig en allerlei zakelijke voorzieningen zoals een beamer, whiteboard en overhead projector zijn vaak aanwezig om extra te reserveren.
Ook bij een zakelijk verblijf biedt de verhuurder vaak de mogelijkheid om maaltijden te laten verzorgen.
​Deze groepsaccommodaties zijn over het algemeen ook uitermate geschikt voor het houden van spirituele weekenden, meditatiebijeenkomsten en yogaweekenden met overnachting.

Vakantie in de Ardennen voor mindervaliden

Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen uitstekend voor een vakantie in de Ardennen terecht.
​Steeds meer verhuurders van groepsaccommodaties en vakantiehuizen staan stil bij eventuele lichamelijke beperkingen van hun gasten.
Veel groepsaccommodaties en vakantiehuizen beschikken over de nodige aanpassingen om het verblijf voor gasten die aan een rolstoel zijn gebonden zo aangenaam en praktisch mogelijk te maken.
Zo zijn vaak in elk geval een slaapkamer en badkamer op de begane grond gelegen en zijn douche en toilet vaak aangepast aan mindervaliden.
Een aantal groepsaccommodaties en vakantiehuizen in de Ardennen beschikt over bedden die in hoogte verstelbaar zijn.
De vloeren van deze aangepaste groepsaccommodaties en vakantiehuizen in de Ardennen zijn drempelvrij, waardoor deze accommodaties rolstoeltoegankelijk zijn.
Zo wordt voor iedereen het familieweekend of het vriendenweekend een ontspannen samenzijn.
​U vindt een vakantiehuis of groepsaccommodatie voor mindervaliden in de Ardennen door te selecteren op aangepaste accommodaties.
​Wij zijn u graag van dienst bij het zoeken en boeken van een aangepast vakantiehuis of groepsaccommodatie in de Ardennen, ook indien u een familieweekend, familiereünie of vriendenweekend elders in België wilt organiseren.

De Hoge en de Lage Ardennen

Deze streek is algemeen bekend onder de naam De Ardennen, maar is onderverdeeld in een laaggebergte met bossen in het oosten van België (vooral een groot gedeelte van Wallonië), in een glooiend en afwisselend landschap in Noord-Luxemburg en een klein stuk bosrijk laaggebergte dat aan Frankrijk grenst.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een hoger en een lager gedeelte van de streek, de Hoge en de Lage Ardennen.
Ten noorden van de rivier de Ourthe liggen de Hoge Ardennen, met toppen van vaak hoger dan 600 meter.
De hoogste toppen zijn Signaal van Botrange (694 meter) en in het noorden van de provincie Luxemburg Baraque de Fraiture (652 meter).
De Lage Ardennen liggen in het zuidwesten van de provincies Henegouwen, Namen en Luxemburg en voor een gedeelte in Frankrijk.
Er ontspringen veel kleine rivieren in de Ardennen. O.a. de Amblève, de Ourthe en de Semois vinden hier hun oorsprong.
In het westen vormen de rivieren Maas en Samber de grens. In het zuiden bij Sedan is de Franse Maas de grens.
In het oosten wordt de streek afgebakend door de Eifel en in het noorden door het Nederlandse Zuid Limburg.
​Je zou kunnen zeggen dat het gehele Belgische grondgebied ten zuiden van de Samber en de Maas de Ardennen zijn.
​Maar in welk gedeelte dan ook, u vindt er vast en zeker een vakantiehuis of groepsaccommodatie passend bij uw wensen en budget.